GRATTIS TILL LIVET, DEN RÄTTA KÄNSLAN, DEN RÄTTA YLVA OCH DET RÄTTA JOBBET

 
Hela mitt liv har jag jobbat med att förhöja upplevelser. Det har varit glädje från första stund av att förmedla och överträffa förväntan av den totala upplevelsen. Det roligaste har varit att se hur en verksamhet blir framgångsrik tack vare positiv attityd, ömsesidig respekt och ständig upplyftande coachning av sina medarbetare. Att göra alla ständigt medvetna om deras egna framgång. Nu efter en tids paus för arbete med upplyft och coachning av mig själv, så är jag äntligen tillbaka till det jag älskar mest i arbetet. Upplevelse och ledarskap som leder till bästa kvalitén både för människan och företaget. Detta gäller både oss själva och företag. Lyckas du lyfta antingen dig själv eller ett företag från botten till toppen, så innebär det att lyckas och att få känna äkta lycka. 

Jag har hittat hem efter några vilsna år på livets botten. 

Nu har jag fått den otroliga förmånen att få börja arbeta med en produkt som redan nått den totala upplevelsen. Tack vare varsamhet och respekt för hantverket bevaras alla goda egenkaper och för den medvetna blir belöningen den godaste smakupplevelsen. Min uppgift kommer att bli att få kvalitetssäkra konceptet till maximala möjliga samt att få återgå till det jag älskar mest (efter livet och familjen) ledarskapet. Känslan av det rätta har även kommit här. Steget från driften och uppbyggnad av hotell är faktiskt inte så långt som man kan tro. Även om produkten är helt olik från min tidigare produkt, så finns det så mycket mer som knyter samman. Framgång och den totala upplevelsen utgörs av medarbetarna. Ledarens uppgift är att lyfta fram detta, uppåt, framåt och utveckla framgången fortsatt. I en hotellverksamhet får aldrig länken brytas för att uppnå den totala upplevelsen. Alltid kvalitetssäkra varje sekund av hela upplevelsen är A och O. Tro mig komma att finna likheten och vikten av detta i mejeribranschen. Givetvis på helt andra sätt, men jag tror att grundstenarna är detsamma.
När jag lämnade min karriär bakom mig några månader efter vår flytt från Stockholm visste jag inte alls vart det skulle bära mig.
Hade ingen aning om att flytta till Hjo och att bli respekterad här skulle bli så svårt. Så tacksam till skolan och alla ungdomar som direkt öppnade sina famnar fulla med respekt för mig som människa och för den jag är. Tacksam till dåvarande rektorn som vågade satsa på mig och med detta fick hjälp att lyfta många av vår bästa bästa sida av Hjo, de unga. Hjo's framtid ❤.

Tack min älskade gamla klass, alltid bästa 8A och alla ni som gick där och alla andra som jag fick förmånen att jobba med. Ni vet alla vilka ni är. Ni är alltid för mig bäst.

Efter några år på skolan och sökandet efter att lyckas få rätt jobb och hitta tillbaka från botten till toppen gav jag nästan upp hoppet om att leva i Hjo. Ingen ville ha mig för den kompetensen jag har och det utgjorde till slut att jag kände ingen ville ha mig för den jag är/var. Ylva, Stockholmaren med för mycket kompetens. Stockholmsmodellen kunde jag väl förstå, även om jag blev besviken över att jag inte fick motbevisa deras bild av en fd. framgångsrik fd. Stockholmska... att jag faktisk hade väldigt mycket att ge och aldrig skulle springa över någon, någonsin.

Allt vände nog totalt efter mitt råd om att jag behövde bli mer GRÅ för att passa in i en småstad.
Vid den här tidpunkten hade jag kommit ganska långt med mig själv. Jag hade kämpat från botten och trots omgivningens motstånd hade jag kämpat upp över ytan och hade som mål att nå toppen igen. Inte toppen inom jobb igen, utan toppen inom mig igen.
Nu slängde jag in handduken till Hjo Kommun. Då fick jag också äntligen hjälp (el.stjälp) av arbetsförmedlingen som jag så länge velat ha. Jag hade även fått en massa jobbtips från mina härliga blogg läsare, vilket ledde mig till det otroligt betydelsefulla jobbet på Tectubes. Super Karin, evigt tacksam för ditt tips. Hade det inte varit för Tuben, så vet jag faktiskt inte vad som hade hänt. Tuben gav mig chansen och nu var det min person som spelade roll. De såg värdet av den.
De gråa råden jag hade fått, valde jag istället att göra helt tvärtom. Även om jag i min sen senare roll på Tuben (Tectubes) var tvungen att hålla tillbaka väldigt mycket av mig själv. Jag valde istället, att nu banne mig ska jag se till att blomstra igen och det är bara att bestämma sig. Så jag bestämde mig för det samtidigt som jag tackade ja till ett nytt jobb, en ny roll i en helt ny bransch. En utmaning utan dess like.
Resan på Tuben kan jag gå in djupare på vid ett annat inlägg. Det jag vill beröra nu är att tack vare Tuben, så kom jag tillbaka helt och hållet och lite mer ❤. Jag lärde mig en helt ny bransch och fick bli nästan helt ensam under en längre period på "mitt" nya område. Största utmaningen var inte att lära sig och klara mina arbetsuppgifter. Utan det var att inte ha befogenhet att styra och ändra, att leda och lyfta, coacha och motivera. Mest svårt var att inte få sätta ner foten och säga vad som är helt oaceptabelt. Försökte lite från min position, men det funkar inte utan att inneha den rätta rollen. Men, otroligt lärorikt och det bästa för mig var att allt detta gav mig känslan åter. Min starka känsla om vem jag är och vad jag är bäst på. En underbar känsla. Tack så fantastiskt mycket för den, Tuben.
Denna känsla ledde mig till att vinna i en tuff rekryteringdprocess till min kommande roll på Hjordnära Mejerier i Hjo. Voaw, jag är så fantastiskt glad!
Hjordnära har jag följt från deras start 2009 ifrån Stockholm och vid besök i Hjo. Minns mycket väl första gången en bonde från Nygården stod och presenterade Hjordnära mjölk på vår matbutik i Fältöversten. Bengt Kjellander gav Tommy en kram och även mig (fast vi inte hade träffats) och gav mig den första och bästa upplevelsen av Hjordnäras mjölk.

På tisdag börjar jag min nya tjänst som produktionschef/arbetsledare på Hjordnära med första fokus på implementering av kvalitetssystem. Jag ser så mycket fram emot att lära känna Hjordnära som företag och dess tjugotal medarbetare, min chef och inte minst hela produktionen och att få arbeta för ett mejeri. Ett drömjobb för mig. Älskar kombinationen av allt. Min erfarenhet kombinerat med min chefs stora erfarenhet av mejeribranschen, Hjordnäras ekologiska produkter, på landet i Hjo ( några stenkast från vårt stall), i naturen, med kossor som kollegor 😘. Att åter få jobba med drift och personalansvar är nog det allra bästa ❤.
Hjordnära ägs av Sveriges näst största mejeri, Skånemejerier som i sin tur ägs av det världsledande företaget Lactalis Group inom mejeriindustrin (franskt familjeföretag från 1933).
Det känns som att jag vunnit allt som går att vinna på en gång. Jag vann livet tillbaka, sen kom känslan och efter det en saknad Ylva. 
Evigt tacksam, älskar livet ❤.